Сидеров: Президентът се заяжда, ако наложи вето на актуализацията на бюджета

Сидеров: Президентът се заяжда, ако наложи вето на актуализацията на бюджета
Според Сидеров изборите 2 в 1 не са удачен вариант. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако президентът наложи вето върху актуализацията на бюджета, това ще бъде вид заяждане от негова страна.“

Това каза пред журналисти в парламента в четвъртък председателят на „Атака“ Волен Сидеров, цитиран от агенция „Фокус“.

„Това няма да бъде държавническо решение, защото е очевидна необходимостта да се направи тази актуализация. Тя е техническа, а не същността и философска. Януари пак има плащания, трябва да се вземат мерките, така че резервът да не падне под минимума. Г-н Плевнелиев не може да не знае това нещо. Ако той се обявява против, значи тръгва да играе напук, което не е редно за държавен глава“, посочи още Сидеров.

„Ако президентът в тази игра наложи вето и да играе напук, той влиза в партийно противопоставяне, изпълнява партийна задача на ГЕРБ – да се прави напук, нещата да се спират на принципа „колкото по-зле – по-добре“, добави още депутатът.

„Готов съм да вляза в диалог с всеки, който има идеи. Те не критикуват идеите ми, а ме нападат като личност, като характер или като особености на някакви мои проявления. Дайте да говорим за идеи“, призова Волен Сидеров.

Той посочи, че от „Атака“ ще изработят предложение за прилагане на административни санкции при неявяване на поканени лица за изслушване в парламентарни комисии.

„Изборите 2 в 1 не са удачен вариант, става объркване, изборите са различни, хората се объркват в секциите, става каша, която дава възможност за технически фалшификации. По-добре е изборите да са отделни“, категоричен е Волен Сидеров.

#ГЕРБ #Плевнелиев #Атака #Волен Сидеров #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници