Президентът и омбудсманът обсъдиха политическата ситуация в страната

Президентът и омбудсманът обсъдиха политическата ситуация в страната
Снимка: president.bg
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев и омбудсманът на Републиката Константин Пенчев обсъдиха на среща актуалната политическа ситуация в страната и възможностите за преодоляване на кризата. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Двамата споделиха позицията, че трябва да се намери възможност за диалог и да се определят тези няколко приоритетни за нацията теми, по които е необходимо да бъде постигнато политическо съгласие.

Президентът и омбудсманът се обединиха около разбирането, че протестите в страната имат общ корен и това е дефицитът на справедливост. Съществува реална опасност, ако на исканията на гражданите не бъде отговорено по никакъв начин, страната да бъде изправена пред още по-тежка протестна вълна в началото на есента, беше подчертано още по време на разговора.

Омбудсманът подкрепи идеята на държавния глава да бъдат организирани три дебата по въпросите на пазарната икономика, медийната среда и системата на правораздаване, като прие поканата на президента да участва в дискусиите.

#президент #омбудсман #политическа ситуация #дебати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници