Цветанов: Това, което се случва днес в България, е полицейщина

Цветанов: Това, което се случва днес в България, е полицейщина
Цветанов се разграничава категорично от полицейщината. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Полицейщината е това, което се случва днес в България.“

Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов на брифинг в парламента в четвъртък по повод разпити на журналисти в Бургас, съобщи агенция „Фокус“.

„По устни разпореждания се привикват журналисти, привикват се представители на местната власт да дават обяснения по незнайно какви досъдебни производства, по какви проверки. Това, което се случва днес, е доказателство, че не са забравили нищо от старото в тройната коалиция с разработката „Галерия“ и това, което правиха като начин на анализ от Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев и всички тези, които в момента са на възлови позиции в правоохранителната система“, каза още Цветанов.

„Трябва да направим разлика между ефективност в борбата с трансграничната тежка престъпност и полицейщината, която се използва с всички способи в момента спрямо мирно протестиращи граждани. Бил съм обвиняван, че съм си вършел работата в борбата срещу тежката организирана престъпност. В периода 2009 – 2013 българската правоохранителна система получи най-голямото признание от евроатлантическите партньори“, каза депутатът.

„Това, което аз съм правил като министър, няма нищо общо с полицейщината, която се вменяваше от определени политици. Полицейщината е това, което се случва днес в България – без правила, без образувани досъдебни производства, без проверки да привикваш журналисти, кметове, общински съветници. Никога не сме си позволявали това“, категоричен е Цветанов.

#Цветан Цветанов #България #Цветлин Йовчев #Владимир Писанчев #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници