Борисов призова Сидеров да излезе от парламента, ГЕРБ ще ги последват

Борисов призова Сидеров да излезе от парламента, ГЕРБ ще ги последват
Борисов заяви, че ГЕРБ е вързана за Европа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Предлагам на Волен Сидеров, ако не е лъжец и популист, да излезе от парламента, 1 минута след това и ГЕРБ излиза и парламентът не може да работи със 120 граждани“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия в петък.

„Ако е честен към своите избиратели, излиза в 09:00 часа от парламента, ГЕРБ излиза в 09:01 часа и отиваме веднага на предсрочни избори“, заяви Борисов.

По думите му ГЕРБ не са променили мнението си за предсрочните избори, а чисто технологично те не могат да станат по-рано, ако нещата останат така. Борисов обясни, че трябва да се направят промени в Избирателния кодекс, а докато бъдат приети, ще стане поне декември.

„Върнахме се в парламента, защото чухме призивите на Европа. Пъпната връв на ГЕРБ е вързана с Европа“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Относно президентското вето над Закона за актуализирането на бюджета бившият премиер каза: „Президентът е много отворен в диалогичен смисъл. Можете да му се обадите и да го попитате дали трябва да наложи вето над актуализирането на бюджета. Той много добре знае какво да направи, бил е министър, знае как се работи“.

„На 4 април дойдоха 830 милиона безвъзмездна субсидия, която дадохме на зърнопроизводителите. Те не изплащат мой дълъг, моят дълг е изплатен вече“, каза още Борисов.

„Управляващите са много объркани хора. Отвън, когато има напрежение в обществото, трябва да подадеш оставка. Ако хората те обичат, пак ще си първа политическа сила. Колкото повече седиш в парламента, толкова повече омраза акумулираш. И имат наглостта да излязат и да кажат, че за един месец са направили повече, отколкото ние за четири години. Защото откриха обектите, които ние сме направили - Дунав мост, магистрали „Тракия“ и „Струма“. За социалната политика - когато ние дойдохме на власт, започнахме да изплащаме техни дългове. За три години и половина сме изплатили над 9 милиарда дългове“, заяви Бойко Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #Европа #Волен Сидеров #протестиращи #Дунав мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници