Съветник на Ердоган: Протестите в Турция не са уронили престижа на управляващата партия

Съветник на Ердоган: Протестите в Турция не са уронили престижа на управляващата партия
Главният политически съветник на премиера Реджеп Тайип Ердоган и депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ялчън Акдоган направи обобщената оценка, че стартиралите с палатковия лагер в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул
A A+ A++ A

Главният политически съветник на премиера Реджеп Тайип Ердоган и депутат от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ялчън Акдоган направи обобщената оценка, че стартиралите с палатковия лагер в парка „Гези” на площад „Таксим” в Истанбул масови протести в Турция не са уронили престижа, доверието и морала на партията и на правителството, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви.

„Турболенцията от масовите протести вече остана далеч в миналото и не е постигна целта си, а именно - да изолира управляващата ПСР, да срине доверието към нея, да я накара да се затвори в себе си и по този начин да се самоизолира. Стана причина за точно обратното – партията се съживи и се консолидира.”, заяви Ялчън Акдоган в интервю за вестник „Хабертюрк”.

В дневния ред на съветника на Ердоган фигурира и извършеният в Египет военен преврат. По този повод Ялчън Акдоган критикува остро Запада и някои арабски страни, като прави констатацията, че „позицията на някои арабски страни е по-неприемлива и погрешна дори и от тази на западните страни”, посочи още телевизионният канал Ен Ти Ви.

Заедно със задълженията като главен политически съветник на премиера Реджеп Тайип Ердоган и депутат от управляващата Партия на справедливоста и развитието (ПСР), Ялчън Акдоган е и активен и известен журналист и колумнист.

Пише за вестниците „Йени шафак” (силно проправителствен) и „Стар”; публикува също и в някои други политически списания. В тази връзка се счита, че изразяваните от него мнения предават точно и последователно позициите не само на Ердоган, а и като цяло на ПСР.

По "Фокус"

#Турция #протести #Ердоган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници