Турската армия откри ответен огън през границата със Сирия

Турската армия откри ответен огън през границата със Сирия
A A+ A++ A


След няколко дни на относително затишие снощи отново се възобновиха ожесточените престрелки с леко и тежко стрелково оръжие. Те се водят между кюрдски бойци от Партията на демократичното единство на Кюрдистан (ПДЕК) и джихадисти, свързани с групировките „Фронт ал Нусра” и „Ислямска държава в Ирак и Сирия” в района на сирийската провинция Ресулайн, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви.

Положението стана особено нетърпимо рано призори, когато в пограничната турска околия Джейлянпънар на провинция Шанлъурфа започнаха да се издигат гъсти димни облаци от взривовете на изстрелвани минометни снаряди. Ехото от стрелбите с танкове и оръдия стана причина за нарастване на напрежението сред местното турско население. На някои места престрелките с тежки картечници и миномети се водят само на 50 метра от турската граница.

По този повод Генералният щаб оповести, че турската армия е отговорила на престрелките в непосредствена близост до граничната полоса със стрелба с тежки картечници и пехотни пушки под форма на „ответна стрелба със санкциониращ характер”, посочи още телевизионният канал Ен Ти Ви, цитиран от Фокус.

#Турция #Сирия #граница #престрелки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници