Омбудсманът: Щом 50 дни има хора на улицата, има сериозен проблем

Омбудсманът: Щом 50 дни има хора на улицата, има сериозен проблем
Омбудсманът е категоричен, че не трябва да се чака да мине лятото, за да се решат проблемите.
A A+ A++ A

"Щом хората са на улицата 50 дни, значи има сериозен проблем и той трябва да бъде решен от управляващите и институциите", каза пред БНР омбудсманът на републиката Константин Пенчев, цитиран от Нова телевизия.

"Проблемите се задълбочават и или ще ги лекуваме всички заедно, или ще стане нещо страшно – конфронтация, пълно разединение на обществото, не дай боже и конфликт да има. Аз изобщо не вярвам, че трябва да чакаме да мине лятото, да стане по-студено и хората да се приберат", допълни още омбудсманът.

Що се отнася до участието му в работата по изработването на Изборния кодекс, Пенчев има усещането, че умишлено се бави процеса за промяна на изборните правила. "Това за мен малко мами хората и техните очаквания, затова аз не желая да участвам", каза Пенчев. Той е категоричен, че ако "утре има избори, хората трябва да са сигурни, че могат да участват наравно с партийните кандидати".

Относно проблемите на съдебната власт той каза, че парламентът е приел един безпрецедентен закон, с който е отнел правата на съдебната власт да решава конкретни казуси.

„Това е безпрецедентно и откровено противоконституционно, но никой не го атакува, защото имаше пълен консенсус в обществото, че Върховният административен съд прави безобразия", посочи още Пенчев.

#омбудсман #Константин Пенчев #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници