Дистанционното HTC Mini+ идва в Европа

Дистанционното HTC Mini+ идва в Европа
A A+ A++ A

Когато HTC представи модела Butterfly за азиатските пазари заедно с него анонсира и интересен аксесоар. Това е HTC Mini, който на практика представлява джаджа за дистанционно управление, която чрез NFC и Bluetooth се свързва със съвместими телефони. С нея могат да се провеждат разговори, да се преглеждат получени съобщения, записи в календара и др., а освен това служи и за навигация в менюто на телефона, когато той е свързан към телевизор.

Устройството е любопитно и скоро ще се появи и в Европа. За да се избегне объркването с името на смартфона HTC One mini аксесоара ще се продава като HTC Mini+ (BL R120). Вече започнаха предварителните поръчки за него в английския магазин Clove на цена 65 паунда (около 75 евро), но засега не е ясно кога ще е достъпен. Според информацията в сайта HTC Mini+ е снабден и с инфрачервен порт за управление на телевизор, а освен това може да послужи и за контрол на HTC Media Link HD.

Първите индикации за съществуването на европейска версия на джаджата се появиха преди дни, когато някои потребители на HTC One mini получиха софтуерен ъпдейт, обновяващ приложението TV, в който се споменаваше името HTC Mini+. Наскоро и Sony представи подобен аксесоар (Sony Smart Bluetooth Handset SBH52), който се използва за провеждането на разговори с Xperia Z Ultra.

http://www.clove.co.uk/htc-mini-bl-r120-bluetooth-media-handset
http://www.theunwired.net/?item=accessory-is-htc-tv-coming-to-the-htc-one-mini-with-the-help-of-the-htc-mini-remote-control

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници