Татяна Буруджиева: Ако има избори, ще има служебно правителство и 6 месеца няма да се работи

Татяна Буруджиева: Ако има избори, ще има служебно правителство и 6 месеца няма да се работи
Според Буруджиева, ако президентът наложи вето на бюджета, то може да бъде преодоляно, но ще бъдат забавени важни за българските граждани социални мерки. Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Достатъчно дълго се говори за актуализацията на бюджета и прозрачно се показа за какво ще се използват тези пари. Удовлетвори се и чувството на нарушена справедливост от предишните години, когато имаше повече от милиард "джобни пари" за правителството и не се знаеше как се разпределят, заяви депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева по Нова телевизия.

"Когато се говори за актуализацията на бюджета и евентуално вето от страна на президента, на първо място стои въпросът с времето. Правителството ще търси нужните средства от международните пазари на ценни книжа и самата процедура ще продължи до края на септември, за да се намери добър за страната пакет книжа", обясни Буруджиева.

Тя заяви, че неслучайно сега се иска тази актуализация, защото този месец има плащания по кредита от 800 000, изтеглен от предишното правителство.

Според Буруджиева, ако президентът наложи вето на бюджета, то може да бъде преодоляно, но ще бъдат забавени важни за българските граждани социални мерки. Тя изрази мнение, че намесата във финансовата политика на правителството не е работа на президента. "Още по-притеснително е, че изказванията на държавния глава до момента подсказват, че ако наложи вето, то ще е по целесъобразност", добави тя.

Тя обясни, че в момента има два варианта за развитие на ситуацията с актуализацията на държавния бюджет - да се закърпи сегашният бюджет, който е вече приет и да се запълнят частични и само належащи дупки или "да се отхвърли и да отложим за следващата година тези спешни плащания и те да останат за другата година, както до сега и да не се плати ДДС на фирмите, което е лоша практика".

Според Буруджиева в държавата не са постъпвали достатъчно средства през последните 6 месеца и това е следствие от изборите, независимо колко важни за обществото са били те. Тя обясни, че през този период държавата е спряла да работи.

"Аз искам отчет, какво направи служебното правителство за три месеца и защо се случи това. Защо приходните агенции не са си вършили работата?", попита тя.

Тя бе категорична, че сега отново се искат избори, което ще доведе до ново служебно правителство и още 6 месеца никой да не си върши работата.

#Коалиция за България #Татяна Буруджиева #Буруджиева #избори #заем

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници