Русия предлага на Сноудън да работи за компютърната сигурност

Русия предлага на Сноудън да работи за компютърната сигурност
Руски сенатори обявиха днес, че имат намерение да предложат на Едуард Сноудън да работи с тях, за да осигури по-голяма сигурност на личните данни на гражданите на Русия. Снимка: www.livenews.bg
A A+ A++ A

Руски сенатори обявиха днес, че имат намерение да предложат на Едуард Сноудън да работи с тях, за да осигури по-голяма сигурност на личните данни на гражданите на Русия, съобщава АФП, като припомня, че бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност получи на 1 август статут на бежанец в страната, предаде bTV.

„Нашата задача е да откриваме и елиминираме слабите места в защитата на личните данни”, е заявил сенатор Руслан Гатаров, председател на работната група по тези въпроси към Съвета на федерацията.

Руският адвокат Анатолий Кучерена, който представлява интересите на Сноудън, е заявил, че не е запознат с мнението на бившия агент за предложенията към него.

Кучерена е информирал също така, че е изпратил официални покани за посещение в Русия на Лони Сноудън, бащата на беглеца, както и на няколко негови приятели.

#Анатолий Кучерена #Русия #бежанец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници