Рохани: Иран е готов на сериозни преговори за ядрената програма

Рохани: Иран е готов на сериозни преговори за ядрената програма
"Ядрената програма е национален въпрос. Правителството настоява за ядрени права, отговарящи на международните норми. Няма да се откажем от правата на нашата страна, но сме привърженици на диалога и разбирането", добави иранският президент. Снимка: www.red
A A+ A++ A

Иран е готов на „сериозни преговори без губене на време“ с големите държави за разрешаване на кризата с иранската ядрена програма, заяви новият президент на страната Хасан Рохани на първата си пресконференция, предава БГНЕС.

"Готови сме на сериозни преговори без губене на време" с държавите от групата 5+1 (САЩ, Франция, Великобритания, Русия, Китай и Германия), каза Рохани и изрази увереност, че "ако другата страна е готова, безпокойството (на западните страни) бързо ще отпадне".

"Ядрената програма е национален въпрос. Правителството настоява за ядрени права, отговарящи на международните норми. Няма да се откажем от правата на нашата страна, но сме привърженици на диалога и разбирането", добави иранският президент.

"В качеството си на президент заявявам, че Ислямската република има сериозна политическа воля да уреди (ядрения) проблем, като запази правата на Иран и в същото време отговори на безпокойствата на другата страна", отбеляза Хасан Рохани.

#Иран #ядрена програма #преговори #Хасан Рохани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници