Плевнелиев оповестява решението си за налагане на вето

Плевнелиев оповестява решението си за налагане на вето
Президентът ще оповести решението си за налагане на вето. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 7 август президентът Росен Плевнелиев ще оповести становището си във връзка с одобрения от Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 година, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Припомняме, че в понеделник на среща в президентството финансовият министър Петър Чобанов запозна президента Росен Плевнелиев с аргументите за решението бюджетът да бъде актуализиран.

По-късно прессекретариатът на президента разпространи изявление на Плевнелиев, в което той опровергава тезите, че евентуално вето на държавния глава върху Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2013 г. ще бъде причина семействата на децата с увреждания да не получат през този месец увеличение към помощите си, бизнесът да не получи дължимите му суми, че подобно вето би било "безпрецедентно" или има "скрити политически цели".

Междувременно от Министерството на финансите излязоха с официално становище по повод евентуално вето на президента, в което заявиха, че вето на бюджета по целесъобразност и с чисто политически мотиви, ако бъде наложено, ще е прецедент.

#Росен Плевнелиев #Петър Чобанов #България #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници