Кутев: БСП започва преговори, свиква НС извънредно заради ветото на президента

Кутев: БСП започва преговори, свиква НС извънредно заради ветото на президента
"След срещата на министъра на финансите Петър Чобанов с президента огромните въпроси, които си задава президентът оттук нататък след това за нас е липса на експертен потенциал или злонамерен почит", добави социалистът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

БСП ще започне преговори и ще свика извънредно заседание на Народното събрание заради ветото на президента, заяви депутатът от БСП Антон Кутев на извънреден брифинг, предава „Фокус“.

"Ветото на президента беше очаквано и не ни изненада", каза Кутев.

"За нас под съмнение стоят мотивите на президента. Не може да приемем обвиненията за непрозрачност или липса на диалог. Ако президентът е проспал бюджетната процедура в нея бяха заложени възможностите да се комуникира. Имаше становище и на синдикатите, и на работодателските организации и те подкрепиха актуализацията", коментира Кутев.

"След срещата на министъра на финансите Петър Чобанов с президента огромните въпроси, които си задава президентът, оттук нататък след това за нас е липса на експертен потенциал или злонамерен прочит", добави социалистът.

"Внесеното вето за нас означава, че това са политически опити на президента да се намеси в бюджета, което не е негово правомощие. Разпределението на средствата е в три направления – разплащане с бизнеса, социално плащане и подкрепа за фискалния резерв. И в трите направления има тежки дефицити от всички досега функции на президента като човек, който назначаваше служебното правителство и като бивш министър", отбеляза депутатът.

"Не смятаме тази намеса на президента за добра демократическа практика, въпреки това БСП и правителството ще започнем серия от преговори наново с всички заинтересовани страни за актуализацията на бюджета, като работодателски организации, майки, тютюнопроизводители, хора с увреждания, хора, които употребяват ваучери. Има огромно количество хора, които се интересуват от този бюджет", каза още Антон Кутев.

#Антон Кутев #Росен Плевнелиев #бюджет #вето #актуализация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници