Манолова: За първи път държавен глава се намесва открито в изпълнителната власт

Манолова: За първи път държавен глава се намесва открито в изпълнителната власт
„Обсъждаме възможностите за свикване на парламента по повод президентското вето върху бюджета", каза Мая Манолова и допълни, че най-вероятната дата за това ще бъде 30 август. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наистина е безпрецедентно президентското вето върху бюджета. За първи път държавен глава си позволява такава открита намеса в правомощията на изпълнителната власт“, заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание, Мая Манолова, предава „Фокус“.

Мотивите са чисто политически и явно той няма да се спре пред нищо според позицията, която е заел, да е един от факторите, които да работят деструктивно по отношение действията на правителството”, добави Манолова.

„Обсъждаме възможностите за свикване на парламента по повод президентското вето върху бюджета", каза Мая Манолова и допълни, че най-вероятната дата за това ще бъде 30 август.

„Премиерът Пламен Орешарски заяви, че ще проведе разговори с всички засегнати групи и по този начин ще има яснота и за мнението на бизнеса, и на хората с увреждания, и на синдикатите“, коментира зам.-председателят на НС.

#Мая Манолова #Пламен Орешарски #бюджет #вето #актуализация #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници