Двама турски пилоти отвлечени от летището в Бейрут

Двама турски пилоти отвлечени от летището в Бейрут
A A+ A++ A

Двама турски пилоти са били отвлечени от въоръжени лица в 3 ч. сутринта в петък на летището в Бейрут. Нападателите взели на мушка автобус, превозващ екипажа на самолет на Търкиш еърлайнс от летището към техния хотел, съобщи за медиите вътрешният министър на Ливан Маруан Шарбел, цитиран от БГНЕС.

Отвлечени са пилотът и помощник-пилотът. Според ливанските власти похищението е било извършено от четири въоръжени лица, които не са обърнали внимание на намиращите се в автобуса други седем пътници.

Предполага се, че отвличането на двамата турски пилоти е свързано с похищението на деветима ливански шиити в Сирия през май 2012 г. Те бяха част от група поклонници и изчезнаха в северната сирийска провинция Алепо при завръщането си от поклонение в Иран. Жена и двама мъже от групата бяха освободени впоследствие, но следите на останалите девет души се губят и досега. Отговорност за отвличането пое мъж, назовал се Абу Ибрахим и обявил се за член на Свободната сирийска армия.

Бунтовниците обаче отрекоха това твърдение. Роднини на похитените неколкократно протестираха пред представителството на Търкиш еърлайнс в Бейрут. Те настояват Анкара, един от главните спонсори на сирийските бунтовници, да използва своето влияние сред противниците на Башар Асад и да помогне за освобождаването на техните близки.

Похитителите досега не са поставили искания за освобождаване на отвлечените и твърдят, че заложниците са членове на Хизбула.

Представител на семействата на отвлечените ливанци отрече в петък каквато и да е съпричастност към похищението на двамата турски пилоти на летището в Бейрут.

#летище #Бейрут #Ливан #турски пилоти #отвлечени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите