NVIDIA подготвя свой таблет от висок клас

NVIDIA подготвя свой таблет от висок клас
A A+ A++ A

Тази година NVIDIA не може да се похвали с особени успехи в мобилната сфера - чипсетът Tegra 4 едва наскоро започна да се появява на пазара в ограничен брой продукти, а освен това и Google реши да се обърне към Qualcomm в новото издание на таблета Nexus 7. Компанията обаче има планове да заложи на процесора в собствена серия от таблети подобно на игровата конзола Shield. Наскоро подобно устройство беше открито в списъка с резултати от сравнителни тестове в сайта GFXBench, където фигурира под името NVIDIA Tegra Note Premium.

То използва процесор Tegra 4 с честота 1,8GHz и разполага с дисплей с резолюция 1280х800 пиксела, а операционната система е Android 4.2.2 Jelly Bean. По време на изложението Computex 2013 NVIDIA демонстрира прототип на таблет, който използва стилус с различни степени на натиск и не е изключено това да е същото устройство.

Междувременно източници на сайта Fudzilla са споделили, че компанията се кани да пусне и таблет от висок клас, който ще носи собствената й марка. Интересно е, че той ще работи с чипсет Tegra 5 (познат и като Logan), който включва и графична система Kepler. Устройството трябва да се появи през първото тримесечие на следващата година и за разлика от конзолата Shield ще се предлага и в Европа.

http://www.fudzilla.com/home/item/32173-nvidia%E2%80%99s-own-high-end-tablet-coming-in-q1-2014

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите