Ето някои от промените в следващия ъпдейт на Windows Phone 8

Ето някои от промените в следващия ъпдейт на Windows Phone 8
A A+ A++ A

Microsoft вече активира обновяването GDR2 (General Distribution 2) за Windows Phone 8, но междувременно компанията работи усилено и по-следващото, което очакваме по-късно през годината. То ще носи името GDR3 и първоначално ще се появи на пазара само в нови устройства, а след това ще достигне и до съществуващия хардуер. Според източници на The Verge сред допълненията в ъпдейта са опция за заключване на автоматичното завъртане на екрана, промени в интерфейса, и по-точно на плочките върху основния екран, и добавяне на режим, който ще е предназначен за ползване на телефона по време на шофиране.

Заключването на автоматичното завъртане на интерфейса най-вероятно е свързано с очакваните 5" и 6" телефони с Windows Phone 8, които ще се появят тази есен. Другите промени в интерфейса на основния екран са свързани с добавянето на поддръжка за екрани с резолюция 1080р и вече ще е възможно в един ред да има три плочки със среден размер. Microsoft работи и по функция за синхронизиране на текстовите съобщения от телефоните с WP с компютри и с интернет.

Според информацията работата по GDR3 трябва да завърши в средата на септември - навреме за Nokia да представи своите модели с по-голям екран. В началото на следващата година пък трябва да се появи Windows Phone 8.1 Blue ъпдейт, който ще донесе по-големи промени, включително и ще добави център за нотификации и ще подобри многозадачната работа.

http://www.reddit.com/r/windowsphone/comments/1k08rm/gdr3_feature_list/
http://www.theverge.com/2013/8/9/4604990/windows-phone-update-rotation-lock-text-sync-features

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите