Миков: Реалистична е прогнозата за свикване на Народното събрание в сряда

Миков:  Реалистична е прогнозата за свикване на Народното събрание в сряда
Много лицемерно е да си блокирал закона, а сега толкова да тръпнеш кога ще се събере Народното събрание, коментира Миков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още не са проведени всички консултации, за да се види ще има ли и кога ще има заседание тази седмица. Очаквам мненията на председателите на парламентарните групи, заяви председателят на парламента Михаил Миков пред Нова телевизия.

Изявлението бе по повод обсъждането на дата за извънредно заседание на Народното събрание за повторно обсъждане на актуализацията на бюджета след ветото на президента.

Миков посочи, че провежда консултации с юристи, за да види тълкуването на правилника и приложените практики през годините по този казус.

В събота лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се обяви за свикване на извънредно събрание на парламента на 11-ти или 12-ти август.

На въпрос дали е получил примерни дати от останалите парламентарни групи, Миков отговори отрицателно.

„Много лицемерно е да си блокирал закона, а сега толкова да тръпнеш кога ще се събере Народното събрание. Още повече, че около месец и половина той си направи ваканцията", коментира още председателят на парламента предложението на Бойко Борисов.

Миков посочи като реалистична прогнозата за свикване на Народното събрание в сряда.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино