Данаил Кирилов: Депутатите не са уведомени за извънредно заседание на НС

Данаил Кирилов: Депутатите не са уведомени за извънредно заседание на НС
Кирилов заяви, че към момента няма данни за неспазване на седемдневния срок, тъй като вероятно заседанието ще се проведе през тази седмица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите все още не са уведомени от председателя на Народното събрание за свикване на извънредно заседание във връзка с искането на 77-те народни представители, заяви депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, предава „Фокус“.

Кирилов припомни, че съгласно Правилника за дейността на Народното събрание, срокът за свикване е седемдневен от момента на внасяне на искането.

Заседанието трябва да бъде до 7 дни. Тук очевидно целта на искането е провеждане на извънредно заседание. Какъвто и да е опитът за тълкуване или пренареждане на граматическия изказ в тази норма, то смисълът е, че заседанието трябва да е в седемдневен срок. Освен това, се вижда, че нормата завършва „независимо в какво положение са народните представители, самото заседание да бъде проведено”, а не техническото подготвително действие – свикване”, обясни депутатът.

Кирилов заяви, че към момента няма данни за неспазване на седемдневния срок, тъй като вероятно заседанието ще се проведе през тази седмица.

Според него има основание да се иска извънредно заседание и за промените в избирателния кодекс, както и по всички други важни за страната въпроси, по които ГЕРБ има готовност да работи.

#Данаил Кирилов #Народно събрание #извънредно заседание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници