Тайфун бушува на Филипините, 23-ма в неизвестност

Тайфун бушува на Филипините, 23-ма в неизвестност
Тайфунът на Филипините остави 23-ма в неизвестност. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

След нахлуването на тайфуна Ютор по бреговете на Филипините в ранните сутрешни часове е понеделник 23-ма души са в неизвестност, съобщи бТВ, позовавайки се на местните медии.

За изчезнали се водят всички рибари, влезли в морето през уикенда край бреговете на главния остров Лусон, който бе пометен от стихията, информира председателят на местната агенцията за борба с природните бедствия. Със скорост от 140 км/ч в центъра и над 170 км/ч в периферията това е най-мощният тайфун за тази година. Той е засегнал северната част на Филипините и се придвижва в посока запад-северозапад със скорост от 19 км/ч.

Проливни дъждове обляха столицата Манила, на 250 км южно от центъра на тайфуна, но не се съобщава за наводнения. Повечето училища в града обаче няма да провеждат учебни занятия в понеделник.

Най-силно е пострадал крайбрежният град Касигуран в провинция Аурора. Свлачища, предизвикани от тайфуна, са блокирали единствения път за достъп до града. По данни на местна медия в района са изкоренени дървета, съборени са улични стълбове и са прекъснати електроснабдителните линии.

#Филипините #Манила #Аурора #тайфун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници