Борисов внесе искане за извънредно заседание от днес за вчера

Борисов внесе искане за извънредно заседание от днес за вчера
В събота ГЕРБ разпространиха официалния си отговор до председателя на парламента, в който се казваше, че "председателят на парламента трябва да свика извънредното заседание на Народното събрание не по-късно от 11 или 12 август 2013 година". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ е внесла днес в 10:29 часа искане за свикване на извънредно пленарно заседание за вчера, предава БГНЕС.

Вносител на искането от името на цялата група е самият лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

От партията настояват на 12 август председателят на парламента да свика извънредното заседание на НС на 11 август.

Още миналата седмица, след като от ГЕРБ внесоха необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на НС, председателят на парламента потърси мнението на отделните парламентарни групи за това кога точно да се проведе извънредното заседание на НС.

В събота ГЕРБ разпространиха официалния си отговор до председателя на парламента, в който се казваше, че "председателят на парламента трябва да свика извънредното заседание на Народното събрание не по-късно от 11 или 12 август 2013 година".

"Категорично настояваме да спазите задълженията си по Конституция и Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и незабавно да свикате извънредно заседание на 42-то народно събрание съгласно искането на 77 народни представители от ПП ГЕРБ с посочената точка в дневния ред", се посочваше в писмото на Борисов до Миков.

"Предвид създалото се напрежение считаме, че парламентът трябва да отговори на обществения интерес, което може да стане единствено чрез незабавното свикване на извънредно заседание на Народното събрание. Това се налага както от изявленията на представители на изпълнителната власт, че без актуализация на Бюджет 2013 година е застрашено функционирането на държавата, така и от мотивите на президента на Република България", се казва още в писмото до Миков, подписано от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов.

#извънредно заседание #Народно събрание #бюджет #актуализация #вето #Бойко Борисов #Михаил Миков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници