Големи намаления в Гърция заради кризата

Големи намаления в Гърция заради кризата
Снимка: mirogled.com
A A+ A++ A

Големите летни намаления в Гърция през август в условията на криза стават все по-атрактивни, съобщава БГНЕС.

За да привлекат клиентите и да реализират повече продажби търговците намалят цените от 50 до 70%. Най-атрактивни са намаленията на дрехи, които стигат до цени от 3 до 10 евро, а качествени облекла на реномирани марки могат да се вземат за 15-20 евро.

Обувките също имат сериозни отстъпки, макар те да са традиционно по-скъпи. Въпреки това цени от 10-20 евро са съвсем нормални за летните разпродажби.

Най-масово пазаруват жените, които купуват главно летни блузи и панталони, докато мъжете се насочват към джинси и тениски.

Както във всички по-големи европейски градове, конкуренция на магазините в Атина правят амбулантните търговци, които се опитват да продадат имитации на маркови стоки на ниски цени, главно на туристите. Чужденците предпочитат повече да пазаруват сувенири, отколкото дрехи.

В туристическия бранш в условията на криза, търговците на сувенири също смъкват цените, макар и с малко. В Атина се пазарува основно в Монастираки, където са сувенирните магазини.

Оказва се, че за туристите голяма атракция представляват ключодържателите с фалоси с различна големина, които още в древна Гърция са се смятали за символ на изобилие и плодородие.

#Гърция #Атина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници