Куюмджиев: Такса "повторно включване на тока" е незаконна, отпада наесен

Куюмджиев: Такса "повторно включване на тока" е незаконна, отпада наесен
„Не виждам защо за пускането на тока трябва да се чака 3-4 дена, когато става въпрос за елементарно действие“, коментира още Куюмджиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Предвиждаме такса „повторно включване на тока“, която е незаконна, да отпадне още от есента чрез промени в Закона за енергетиката“, заяви след дискусия с представители на потребителски организации в парламента заместник-председателят Комисията по енергетика, Явор Куюмджиев, предава БГНЕС.

„Ще се опитаме да помолим ДКЕВР да се съобразяват с общата политика на новото управление - защита на гражданите и техните права“, подчерта Куюмджиев и отбеляза, че те са независим орган.

„Не може също човек да чака без ток цяла нощ, за да отиде на другия ден сутринта да си плати и едва тогава да се задвижи процедурата по включване“ посочи още той.

„Не виждам защо за пускането на тока трябва да се чака 3-4 дена, когато става въпрос за елементарно действие“, коментира още Куюмджиев.

„Принципната ни идея за оспорване на сметката е, ако сумата надхвърля 30% от нормалното потребление за месеца и сезона и смятаме, че докато не се изясни това да не бъде спиран тока на потребителя при неплащане“, каза зам.-председателят на енергийната комисия.

„Не трябва да позволяваме на ЕРП-тата да правят своеволия, ненормална беше ситуацията през зимата с двойните и тройни сметки. Ето, затова предлагаме тази мярка“, заключи Куюмджиев.

#Явор Куюмджиев #ток #такса #потребители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници