Бойко Борисов: Писанията за Томислав Дончев са активно мероприятие на бившата ДС

Бойко Борисов: Писанията за Томислав Дончев са активно мероприятие на бившата ДС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившата Държавна сигурност е изключително обиграна в така наречените активни мероприятия, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на въпрос за коментар на публикациите в медиите, че от Европейската народна партия (ЕНП) са предложили - Борисов да освободи лидерския пост в ГЕРБ, да стане почетен председател, а лидер да бъде „необременена с негативи фигура" като бившия министър – Томислав Дончев, предаде Фокус.

„Томислав е бил кмет на Габрово; министър по еврофондовете. Знаят, че когато се заговори така, това ще доведе до проблем; ще има напрежение към него. Не знам откъде идва. Но това е с цел – не да заздрави положението му в партията, а с цел да го противопостави. Той е прекрасен ръководител и би бил прекрасен председател на партията. Но му трябва още време. Когато остарея, разбира се, всички тези хора ще си направят конгрес, като му дойде времето - ще си изберат ръководство. И ако считат, че това, което съм направил, е добро, могат да ме оставят почетен председател на партията, ако не... Никой не може да гадае за бъдещето", каза Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че до момента има пълната подкрепа на Европейската народна партия (ЕНП). „С идването на Антонио Лопес, на самия президент на ЕНП – Мартенс, за да ни подкрепят за изборите; ако вземете изказванията на Мартенс за мен, към момента - си личи безапелационна подкрепа", каза Бойко Борисов.

„До този момент имам пълната подкрепа и никой не си е позволил подобно нещо, напротив, точно обратното. Нашите европейски партньори ни се радват; когато премиерът на Великобритания, два месеца след напускането ни на управлението, пише писмо, за да каже - колко добре е работил с едно правителство, който може в дипломацията да чете, той ще разбере - какво искат да му кажат", коментира Бойко Борисов.

#ГЕРБ #Томислав Дончев #Бойко Борисов #ДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници