Десислава Атанасова: Министър Андреева не е предприела нищо конкретно в здравеопазването

Десислава Атанасова: Министър Андреева не е предприела нищо конкретно в здравеопазването
"Има действащ закон за лечебните заведения, има редица поднормативни актове, които уреждат устройството и дейността на лечебните заведения и в България няма нито едно лечебно заведение, което да не отговаря на медицинските стандарти", каза Десислава Атана
A A+ A++ A

„В участието на министър Андреева по БНТ тази сутрин единствено чух констатации. За съжаление, вече 3 месеца, министър Андреева не е предприела нищо конкретно като политика в сектор „здравеопазване”, заяви пред „Фокус“ бившият министър на здравеопазването и депутат от ГЕРБ, Десислава Атанасова.

„Въпросите, които стоят пред българското здравеопазване, са много. Не само за това - на какви изисквания отговарят болниците. Има действащ закон за лечебните заведения, има редица поднормативни актове, които уреждат устройството и дейността на лечебните заведения и в България няма нито едно лечебно заведение, което да не отговаря на медицинските стандарти. Още повече, че министърът на здравеопазването издава тези разрешения за дейност, т.е. ако тя не знае, че те съществуват, това наистина е пагубно за системата”, коментира Атанасова.

„След като правителството позволи хора с криминално минало, рецидивисти с по 7 присъди да говорят от негово име, разни недотам слушани музиканти, певци да водят протестите и това да бъде лицето на БСП, днес от правителствената информационна служба да разпространяват материали, в които се говори за кражби, мисля, че коментарът може да бъде един – те надминаха всичко и стигнаха дъното“, каза Атанасова.

„За това, че 1,4 млрд. лв. са влезли във фискалния резерв на България и това е станало със закон, вероятно министърът на здравеопазването трябва да прочете малко юридическа литература или поне да прочете законите, които Народното събрание е приело. Защото не само, че това не отговаря на истината, а и фактът, че Министерството на здравеопазването ще плаща здравните осигуровки на децата, е абсурден. Аз чух и такъв коментар от министър Андреева и затова апелирам да прочете нормативната база, с която се борави в сектор „здравеопазване”, защото наистина звучи странно министър да прави подобни безумни изказвания”, заяви Десислава Атанасова.

#Десислава Атанасова #Таня Андреева #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници