Обсъждат изграждането на нов национален стадион

Обсъждат изграждането на нов национален стадион
Георгиева обясни, че Министерството на младежта и спорта не може да изработи самостоятелно етапите, свързани с финансовата част. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правителството ще подкрепи кандидатурата на България за домакин на Евро 2020 г., съобщи спортният министър Мариана Георгиева, предаде Дарик.

На следващото правителствено заседание ще бъдат обсъдени подробности. Георгиева допълни, че ще започнат и разговори за изграждането на още един национален стадион.

„В аванс ще кажа, че държавата е в съзнание и в отговорност, че ще подкрепи тази кандидатура. Въпросът е да кажем как изглежда конкретно тази подкрепа. Днес набелязахме мерки в разговори с Българския футболен съюз да обявим конкретните параметри за реновиране на Националния стадион „Васил Левски”, но също така и за по-сериозния ангажимент - за стъпка по изграждане на нов национален стадион”, обясни спортният министър.

Георгиева обясни, че Министерството на младежта и спорта не може да изработи самостоятелно етапите, свързани с финансовата част.

„Имаме съзнание, че това ще го сторим в близките дни съвместно с БФС и другата седмица ще бъда по-конкретна за точните разчети на ангажимента”, добави Георгиева.


#Мариана Георгиева #Георгиева #Министерството на младежта и спорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници