Милиардер твърди, че акциите на Apple са силно подценени

Милиардер твърди, че акциите на Apple са силно подценени
A A+ A++ A

Милиардерът Карл Икан е инвестирал наскоро над 1 милиард долара в акции на Apple и твърди, че същите са силно подценени в момента и имат потенциал да скочат с близо 20% и достигнат цена от 700 долара за акция. Новината, от една страна, е добра за компанията от Купертино, а, от друга, е доста притеснителна. Икан е известен със своите практики да изнудва ръководствата на фирми, в които е инвестирал, да изплащат незабавно огромни дивиденти на акционерите, което може да стане и в този случай.

Самият Икан вече потвърди, че се е свързал с Тим Кук и е провел дискусия относно по-мащабно обратно изкупуване на акции от страна на Apple, което бе планирано за по-късен етап, но според милиардера можело да се извърши и веднага. В последно време Карл Икан се прочу с дело срещу Майкъл Дел относно опитите му да направи Dell частна компания.

В случая с Apple намесата на Икан доведе до скок на акциите с 4,8%, защото другите инвеститори очевидно са преценили, че милиардерът ще успее да накара мениджмънта да пусне повече средства към акционерите в съвсем близко бъдеще.

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-13/carl-icahn-discloses-large-stake-in-apple-in-tweet.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници