Пострадалите от експлозията край Езерово и техните семейства ще получат психологическа помощ

Пострадалите от експлозията край Езерово и техните семейства ще получат психологическа помощ
„Ние не се бъркаме в работата на компетентните органи, но искаме да уточним, дали е спазена вътрешноведомствената нормативна база", посочи главен комисар Николов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пострадалите от взрива край Езерово и техните семейства ще получат психологическа помощ, съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", главен комисар Николай Николов, предава „Фокус".

Николов посочи, че вече е говорил по въпроса с директорката на Института по психология към МВР, която го е уверила, че хората ще получат подобаваща психологическа помощ, така че шокът, който са преживели, да остави най-минимални травми.

По отношение на материалните щети главен комисар Николов уточни, че са унищожени две ж.п. цистерни, една автоцистерна, съоръженията на естакадата, паркираните в близост автомобили, около 40 сгради в село Езерово са с изпочупени стъкла.

Вече е направено необходимото, сформирана е комисия за оглед на щетите по частните домове.

„Техническата неизправност при инцидента или неспазването на технологичната дисциплина ще бъдат уточнени от проверката на прокуратурата, но според нас най-вероятно това е причината за разливането на пропан-бутана и за взрива. Въпросът е обаче, как е възникнала искрата за запалването, при положение, че изискванията са категорични, че работата там трябва да е само с материали и инструменти, които са искронеобразуващи", коментира главен комисар Николов.

„Ние не се бъркаме в работата на компетентните органи, но искаме да уточним, дали е спазена вътрешноведомствената нормативна база", посочи той.

По отношение на тежкопострадалия при инцидента, Николов съобщи, че той се нуждае от кръв и Главна дирекция подкрепя усилията на колегите си за организиране на кръводарителска акция.

#Езерово #взрив #Николай Николов #главен комисар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници