Привържениците на Мурси щурмуват правителството в Кайро

Привържениците на Мурси щурмуват правителството в Кайро
Привържениците на Мурси опожариха сградата на правителството в Кайро. Снимка: ЕПА/ БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Стотици привърженици на сваления от власт президент на Египет Мохамед Мурси проникнаха в сградата на администрацията на провинция Гиза в Кайро и го опожариха, предаде РИА Новости, позовавайки се на местните медии.

Протестиращите също така са блокирали околовръстния път на Кайро, което силно затруднява движението на автомобилния транспорт.

Преди това стотици поддръжници на ислямисткото движение „Мюсюлмански братя” излязоха в четвъртък по улиците на втория по големина град в Египет, Александрия, в знак на протест срещу кървавото разбиване на лагерите им в Кайро.

Демонстрантите издигат плакати със снимката на техния лидер и бивш президент Мохамед Мурси, който бе свален миналия месец след масови протести.

Междувременно стана ясно, че властите на Египет удължиха с 30 дни ареста на Мурси. Освен това властите взеха решение да удължат с 15 дни срока за задържане на председателя на египетската Партия на свободата и справедливостта, Саад ал Катани.

Решението е взето в рамките на провежданото от Главната прокуратура разследване на възможен заговор с палестинското движение “Хамас”.

#Кайро #Мохамед Мурси #Египет #Гиза #Александрия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници