Кабинетът: Нямаме агенти на ДС

Кабинетът: Нямаме агенти на ДС
Според Комисията по досиетата единствено Генчо Генчев от бившите агенти на ДС все още работи за администрацията на Министерския съвет. Снимка: Sophia Photo Agency
A A+ A++ A

В администрацията на Министерския съвет не работи служител с имена Генчо Маринов Генчев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Във връзка с обявеното днес решение на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, от Министерския съвет обявиха, че нямат такъв служител.

По-рано днес от Комисията по досиетата обявиха имената на 12 сътрудници на ДС. Почти всички са работили през годините при предишни правителства и са обявявани при досегашни проверки във връзка с други институции, в които са работили.

Според информацията на Комисията единствено лицето Генчо Генчев, който е обявен за щатен служител на ДС при проверката на МВР, все още е началник отдел в администрацията на правителството.

Останалите сътрудници на ДС са Еди Емирян, Иван Димитров, Илия Кръстелников, Красимир Райдовски, Михаил Михайлов, Никола Балтов, Панто Пантев, Стоян Денчев, Христо Матанов, Христофор Христов и Цонко Цонков.

Комисията е установила принадлежност към органите по чл. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия на три лица, данните за които не подлежат на публикуване по силата на чл. 30, ал. 1, т. 1 от закона.

#Държавна сигурност #ДС #Красимир Райдовски #Михаил Михайлов #Стоян Денчев #Еди Емирян #Никола Балтов #Христо Матанов #Иван Димитров #Илия Кръстелников #Панто Пантев #Христофор Христов #Цонко Цонков #Генчо Генчев #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите