Корнелия Нинова: Това правителство ще си свърши работата, въпреки натиска

Корнелия Нинова: Това правителство ще си свърши работата, въпреки натиска
Според Нинова правителството ще си свърши работата, въпреки натиска. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Целта е да пречите на правителството на Пламен Орешарски да си свърши работата. Това правителство ще си свърши работата, въпреки натиска."

С тези думи се обърна към президента председателят на социалната комисия Корнелия Нинова, при дебатите по ветото на държавния глава върху актуализацията на бюджета в петък, съобщи "Фокус". Тя се обърна задочно към президента и заяви, че той е трябвало да присъства в пленарна зала.

"Г-н президент, налагайки вето дори върху текстове, които не касаят социалната сфера, вие блокирате влизането в сила на закона и социалните плащания", категорична е Нинова.

„Намалението на приходите се налага по няколко причини. Служебното правителство, назначено от президента, намали растежа на 1%. В предвидените 1.8 млрд. лв. повече приходи за 2013 г. за първата половина на годината са събрани 379 млн. лв. Само несъбраното ДДС между февруари и май, когато управляваше служебното правителство, е 70%. Е как правителство на два месеца работа да навакса всичко това и да не предприеме корекции в бюджета?”, коментира Нинова.

"Разходите са ясно разписани - 160 млн. лв. за бизнеса, 40 млн. лв. за социални мерки, 86 млн. лв. за енергийни помощи", подчерта Нинова.

Нинова припомни, че при актуализацията на бюджета през 2010 г. Росен Плевнелиев като министър тогава посочва, че изготвените оценки за очакваното изпълнение на приходите очертават сериозно изоставане в събиране на приходите.

#Корнелия Нинова #президент #бюджет #Пламен Орешарски #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници