Емир Кустурица ще снима филм за уругвайския президент

Емир Кустурица ще снима филм за уругвайския президент
Куктурица е дал съгласието си миналия уикенд в Белгия, където изнесе концерт с групата си Дъ Ноу Смоукинг Оркестра, облечени в екипи на уругвайския национален отбор по футбол.Снимка:svobodnovreme.info
A A+ A++ A

Сръбският режисьор Емир Кустурица ще снима документален филм за уругвайския президент Хосе Мухика, предаде Би Ти Ви.

"Аржентинското киностудио КС Филмс участва в проекта", заяви Андрес Копелмайер, продуцент и съветник на правителството, ангажиран с проекта.

Според него режисьорът е дал съгласието си миналия уикенд в Белгия, където изнесе концерт с групата си Дъ Ноу Смоукинг Оркестра, облечени в екипи на уругвайския национален отбор по футбол.

Копелмайер уточни, че Кустурица смята да посвети филма си на живота на президента Мухика, бивш крайно ляв партизанин, вкаран в затвора по времето на диктатурата от 1973 до 1985 г., за да създаде хуманистичен завет, преминаващ границите.

Президентът Мухика, който е на власт от 2010 г., се отличава от колегите си със своя изключително прост начин на живот. Той често се придвижва без охрана, дава 87% от заплатата си за добри каузи и продължава да живее в своята "шакра" (ферма) в квартал Серо в Монтевидео.

В момента той е под светлините на прожекторите заради предложен от него законопроект, който ако бъде ратифициран от Сената, ще направи малката южноамериканско страна първата в света, в която държавата контролира производството и продажбата на канабис.

 

#Емир Кустурица #Хосе Мухика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници