Хакер разби акаунта на Зукърбърг във "Фейсбук"

Хакер разби акаунта на Зукърбърг във "Фейсбук"
Разбиха акаунта на Марк Зукърбърг във "Фейсбук". Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Палестинецът Халил Шратех, известен под псевдонима „белият хакер”, разби страницата на основателя на „Фейсбук” Марк Зукърбърг.

Той откри бъг, който позволява да се публикуват съобщения на стената на всеки един потребител на социалната мрежа, дори и той да не е в списъка с „приятели” . Това съобщава "МИГнюз", цитирана от агенция "Фокус".

След като откри грешката, Халил два пъти написа писма до служителите в техническата поддръжка на „Фейсбук”. Хакерът разчиташе да получи възнаграждение от 500 долара. Тази награда екипът на социалната мрежа обещава на всеки, който открие сериозни грешки в системата. Първият път той въобще не получи отговор, а вторият път му заявиха, че не става дума за бъг и не предприеха никакви действия.

Тогава, възползвайки се от грешката в системата, Халил написа съобщение на стената на самия Зукърбърг.

Преди всичко хакерът се извинява, че е нарушил конфиденциалността на неговата страница.

Халил посочва, че не е открил друг начин за комуникация с екипа на „Фейсбук” и за трети път описва проблема на страницата на Зукърбърг. Впоследствие в изключително кратък срок инженерите на „Фейсбук” се свързаха с палестинския хакер, за да получат допълнителна информация.

Хакерът обаче така и не получи очакваната награда. „Фейсбук” заявиха, че той не може да претендира за възнаграждение, тъй като е нарушил потребителските условия, публикувайки съобщение на страницата на Зукърбърг.

#Марк Зукърбърг #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници