Израел смята, че Кайро трябва да получи подкрепа срещу „Мюсюлмански братя”

Израел смята, че Кайро трябва да получи подкрепа срещу „Мюсюлмански братя”
Бенямин Нетаняху е наредил на членовете на правителството, както и на официалните говорители, да не правят публични изказвания за събитията в Египет. Снимка: www.klassa.bg
A A+ A++ A

Израел смята, че египетската армия трябва да получи подкрепа в борбата си срещу ислямисткото движение „Мюсюлмански братя”, предаде АФП, позовавайки се на високопоставен израелски представител, съобщи Агенция „Фокус“.

„Египетската армия трябва да получи подкрепа, за да може да установи положение, в което страната да се развива“, заявил е високопоставен източник, пожелал анонимност. Според медии в Израел, премиерът Бенямин Нетаняху е наредил на членовете на правителството, както и на официалните говорители, да не правят публични изказвания за събитията в Египет, нито да отправят критики към американската политика по проблема.

В изявлението си, израелският анонимен източник намеква за отложените от САЩ военни учения с египетската армия и за евентуалното замразяване на американска помощ за Кайро в размер на 1,5 млрд. долара.

#Бенямин Нетаняху #САЩ #Египет #проблем #политика #Подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници