Роден в САЩ терорист призова " Ал Кайда" да убива посланици

Роден в САЩ терорист призова " Ал Кайда" да убива посланици
Адам Гадан Снимка: ABC News
A A+ A++ A

Роденият в Калифорния Адам Гадан, за чиято глава Вашингтон е обявил награда от 1 млн. долара, призовал богати арабски бизнесмени да възнаграждават финансово терористи, които успеят да убият американски дипломати, предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.

Гадан, по прякор Азам Американеца, който е приел исляма, аплодира убийството на американския посланик в Либия Джон Стивънс, извършено миналата година, съобщава американският сайт за следене на заплаха от джихадисти SITE.

В 39-минутно видеообръщение Азам Американеца призовава в мишени да бъдат превърнати посланиците на САЩ и другите "страни-кръстоносци" в региона.

Гадан определя като основна цел покушението на американския посланик в Йемен, допълва SITE.

Според него определянето на награди за главите на посланиците ще "всее ужас в сърцата на нашите потайни врагове", но също така "ще окуражи колебаещите се да извършат важни и велики дела в името на аллах".

През миналата година клонът на "Ал Кайда" в Йемен беше обявил награда от 3 кг злато за убийството на американския посланик в Сана. Главата на американски войник пък беше оценявана на 5 млн. реала /23 350 долара/.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници