Граждани ще черпят пред президентството с коктейл "Импийчмънт"

Граждани ще черпят пред президентството с коктейл "Импийчмънт"
С искане за предсрочно отстраняване от длъжност на президента Росен Плевнелиев ще излязат днес в 12 часа гражданите, които подкрепят правителство. Това обяви Нина Гергова от гражданска инициатива "За нов обществен договор". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С искане за предсрочно отстраняване от длъжност на президента Росен Плевнелиев ще излязат днес в 12 часа гражданите, които подкрепят правителство. Това обяви Нина Гергова от гражданска инициатива "За нов обществен договор".

По време на протестното присъствие, пред сградата на бул. "Дондуков" 2, недоволните граждани ще организират символична почерпка на открито с т.нар. коктейл "Импийчмънт". Неговите съставки са "двоен стандарт" - за основа и "офшорен сироп" - за подслаждане на живота. Към така получената смес се добавят чаша "вето" – за по-наситен вкус и листче ГЕРБер - за допълнително аромат.

На финала всичко се поръсва с щипка "арогантност" и се сервира с "ледено мълчание" - за охлаждане желанието на народа за по-добър живот. По думите на Гергова, извън посочения ироничен хумор, исканата оставка на Росен Плевнелиев е абсолютно наложителна. Тя се обуславя от факта, че от доста време насам той проявява "двоен стандарт" в отношението си към протестиращите граждани, "бабува" над нови опозиционни коалиции, стои зад задкулисните олигархични игри в страната и най-вече не спазва вмененото му от чл. 92, ал. 1 от Конституцията, задължение да олицетворява единството на нацията.

Друга причина за желаното му отстраняване е и фактът, че близо месец Росен Плевнелиев отказва да са срещне с протестиращите, както и да чуе гласа на 327 000 души от цялата страна, които подкрепят "кабинета" Орешарски и стоят зад 18-те искания на гражданска инициатива "За нов обществен договор", сред които за провеждането на Национална кръгла маса и създаването на нов Обществен договор между власт, граждани и партии.

Покрепящите кабинета настояват за национална Кръгла маса, на която да се обсъдят основните проблеми на България, неразрешени вече 23 години.

#Росен Плевнелиев #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино