Нов екран за смартфони на LG предлага пикселна гъстота от 538PPI

Нов екран за смартфони на LG предлага пикселна гъстота от 538PPI
A A+ A++ A

През тази година на особена популярност при смартфоните от висок клас се радват екраните с резолюция full HD, но не след дълго и тя ще остане спомен, заменена от много по-висока. Не е изключено през следващата година смартфоните да предложат екрани с резолюция 2560х1440 пиксела. Това ни подсказва свързана с LG новина - компанията обяви създаването на 5,5" IPS панел с въпросната резолюция, което означава, че предлага невероятно високата пикселна гъстота от 538PPI.

Панелът е с дебелина 1,21 мм, а рамката му е широка само 1,2 мм и всъщност е най-тънкият и тесен панел, създаван досега. В интерес на истината е с 12% по-тънък в сравнение с 5,2-инчовия панел с full HD резолюция, който LG представи миналия месец. Новата разработка е с яркост от 430 нита и се нарича от компанията Quad HD AH-IPS LCD, което подсказва, че предлага пикселите на 4 броя 720р панела. Засега от компанията не съобщават кога ще започне масовото производство на панела и дали вече е започнала да разпространява мостри от него.

Ако трябва да предположим, вероятно първите телефони с такъв панел ще са на пазара през следващата година. В момента чипсета Qualcomm Snapdragon 800 поддържа екран с резолюция до 2560х2048 пиксела, но всъщност най-голямото натоварване ще бъде за графичния ускорител - особено при забавления с игри.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите