ГЕРБ обвини МВР в "политическа репресия"

ГЕРБ обвини МВР в "политическа репресия"
Според ГЕРБ искането на МВР е "политическа репресия".
A A+ A++ A

Политическа репресия – така от ГЕРБ определиха искане на МВР-Варна за пълен списък с членовете на партията в областния град. Писмо с такова съдържание е грандиозен скандал, тъй като с исканията си към ръководството на ГЕРБ-Варна вътрешното ведомство нарушава основни права, каза на пресконференция народният представител от партията на Борисов - Красимир Ципов, цитиран от бТВ.

„Много грубо са погазени разпоредбите на Конституцията. От МВР-Варна е поискан списък на всички новопостъпили членове на ГЕРБ в областта от началото на годината до 30 юни 2013 г. Не се посочват причини защо - споменато е, че става дума за прокурорска проверка. Иска се и списък дали тези лица са били общински членове. Няма логично обяснение защо трябва да бъде предоставен целият списък на всички новоприети членове. Искат и информацията на общинските структури на ГЕРБ за областта. Явно МВР-Варна трябва да се превърне в репресивен орган на новата власт. Политическата принадлежност е право на българските граждани и те са свободни да я разкриват”, заяви пред журналисти Ципов.

Той определи писмото на МВР като „неразбираемо” и посочи, че ако има подадена жалба, „съвсем спокойно би могло да бъде извикано лицето, което се явява общински координатор на ГЕРБ, а не да се иска такъв списък на всички членове. Обезпокоени сме, че исканите данни могат да бъдат използвани за политическа репресия. Новата власт прави политически чистки на всички нива. Имаме притеснения, че се нарушава и Законът за защита на личните данни”, посочи още депутатът.

От ГЕРБ щели да информират за случая и европейските институции.

#ГЕРБ #МВР #Варна #Красимир Ципов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници