Радан Кънев: Има две вълни на скандални назначения

Радан Кънев: Има две вълни на скандални назначения
В България се случиха две вълни на скандални назначения, смята Радан Кънев. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

"В България се случиха две вълни на скандални назначения. Първата, която скандализира обществото беше изборът на Делян Пеевски. Тя беше пряко свързана с ДПС и с техни видими връзки с подземния свят. Втората вълна е пряко свързана с БСП и техните връзки с комунистическите служби и с ченгетата от Държавна сигурност. Назначават се хора с пряка принадлежност на ключови позиции, заяви председателят на ДСБ, Радан Кънев, предаде БГНЕС.

Той обърна внимание на уволнението на шефа на архивите в България, който е "първият от много години, който направи истински опит за разсекретяване и публичност на българските архиви, включително публикуване в интернет.

Вторият важен факт, според Кънев, са назначенията в сферата на външната политика на хора пряко свързани с Държавна сигурност в момент, когато външнополитическата ситуация е изключително изострена, когато предстои оформянето на българската държавна политика по кризата в Сирия.

От ДСБ разкритикуваха и назначаването на Боян Чуков за Секретар на съвета по сигурността към Министерски съвет. По данни на партията той е бил щатен служител на Първо главно управление на Държавна сигурност.

#Радан Кънев #ДСБ #БСП #Държавна сигурност #политика #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници