Борисов: Главният секретар да поеме отговорност за издънките на МВР

Борисов: Главният секретар да поеме отговорност за издънките на МВР
Премиерът подчерта, че проектът за столичното метро се движи с два месеца напред и през май ще се пусне в експлоатация отсечката от „Младост“ до „Цариградско шосе“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният секретар на МВР Калин Георгиев трябва да носи отговорност за последните полицейски акции, при които бяха допуснати грешки от униформените.

Това заяви в „Здравей, България“ премиерът Бойко Борисов по повод насилието в МВР и атаките на опозицията.

„Когато бях главен секретар, аз си поемах отговорността за всичко. Сега на Калин Георгиев не съм му чул гласа. Разбира се, че и той трябва да си понесе отговорността“, каза премиерът, като допълни, че каква точно отговорност да понесе, трябва да реши вътрешният министър.

Той не пожела да коментира изказването на Атанас Атанасов, че делото „Октопод“ е саморазправа между бившите партньори Бойко Борисов и Алексей Петров. Борисов обаче пожела да коментира столичното метро.

„Изобщо не им влизам в приказките, защото те в това отношение могат да говорят много, защото с нищо друго не могат да занимават обществото“, уточни министър-председателят.

„Не мисля да му отговарям. Той да каже защо е назначил навремето Алексей Петров, а за останалото си има съдебен процес, в който да преценяват съдиите кой е прав и кой е крив“, допълни той.

Премиерът подчерта, че проектът за столичното метро се движи с два месеца напред и неговото желание е да използва националния ефир, за да съобщи, че вече са сложени всички линии и контактните мрежи.

„Месец май ще пуснем трасето от „Младост“ до „Цариградско шосе“, а на 1 август – и цялото трасе на метрото“, добави Борисов.

„Представителят на Еврокомисията, който преди години се вайкаше, че България нито ще може да усвои парите, нито ще може да управлява проекти, вчера каза, че това е най-добрият проект, който е виждал в кариерата си. Изключително впечатлен е от евтината цена на метрото и качеството, което е постигнато“, каза още той.

„Това ме интересува много повече и никой не може да ме отклони от този дневен ред. Вотовете на доверие са нещо, което хората забравят, но магистралите, естакадите, детските градини ще останат десетилетия напред“, завърши премиерът.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #метро #Калин Георгиев #главен секретар на МВР #МВР #Атанас Атанасов #Алексей Петров #Октопод #метро #Цариградско шосе #Младост #България #Еврокомисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници