Нови снимки на външните камери за смартфони на Sony

Нови снимки на външните камери за смартфони на Sony
A A+ A++ A

От Sony Alpha Rumors ни поднасят нова партида от снимки на очакваните външни камери на Sony, които ще могат да се използват с устройства с Android и iOS, като се свържат с тях чрез Wi-Fi връзка. Новите кадри са с високо качество и показват в детайли интересните аксесоари. Оказва се, че името, под което ще се продават всъщност ще бъде Smart Shot, а друг интересен детайл за тях е наличието и в двете устройства на система за оптична стабилизация. Снимките разкриват още, че едната от камерата ще се предлага и в цвят на шампанско, който ще пасне на очакваното подобно оцветяване на iPhone 5S.

Камерите ще се управляват през нова версия на приложението PlayMemories за Android и iOS, която ще бъде пусната скоро. И двете могат да записват 1080/30p видео във формат MP4 и според информацията ще се справят добре и при тъмни условия. Записаното се съхранява едновременно в смартфона и в паметта на камерата. Както вече стана ясно, мобилното устройство ще служи за управление на параметри като оптично приближение, експозиция, баланс на бялото и фокус.

По отношение на цената се очаква QX10, която разполага с 1/2,3" 18МР CMOS сензор и f/3,3-5.9 оптика, да струва 250 долара. За сравнение фотоапарата Sony WX150, който има същата конфигурация, се продава за 400 долара. На свой ред QX100 ще се предлага за 450 долара. Цената е добра, тъй като е с 300 долара по-ниска от цената на фотоапарата Sony RX100M II, който разполага със същия сензор и оптика (1" 20.2МР Exmor R сензор и f/1.8-4.9 оптика Carl Zeiss). Представянето на устройствата се очаква на 4 септември.

http://www.sonyalpharumors.com/sr5-new-qx-smart-shot-pictures-has-in-body-is/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници