Опашки от турски гастарбайтери в Македония, избягват затрудненото движение в България

Опашки от турски гастарбайтери в Македония, избягват затрудненото движение в България
A A+ A++ A

Гастарбайтери от Турция, избрали алтернативни пътища през Гърция и Македония, за да избегнат колоните по магистрала "Тракия" и българо-сръбската граница, са образували километрични опашки по пътищата в Македония, предаде Фокус.

В репортаж на телевизия "А1Он" се съобщава за огромно струпване на автомобили и изнервени пътници на патарината Отовица на автомагистралата Гевгелия - Скопие. Огромен брой автомобили с часове чакат, за да преминат пункта за плащане на таксата. Навалицата е започнала да се образува от събота вечерта.

Най-големият брой от автомобилите са на гастарбайтери от Турция към Западна Европа. Вместо да преминават през България, те са избрали да стигнат към Централна и Западна Европа през Гърция и Македония. Медиите в Турция непрекъснато информират за огромни опашки и хаос на граничните пунктове с България, както и на автомагистралата за София, и българо-сръбската граница. Сред многобройните чакащи, има туристи от Македония, които се връщат от Гърция заради почивните дни, но освен македонски, има автомобили със сръбски, турски, чешки, полски регистрации. Подобно голямо задръстване има и на ГКПП Богородица на гръцко-македонската граница.

От патарината - пункта за събиране на таксите - заявиха, че положението в неделя е същото както и в събота вечерта, когато напливът на автомобили бил огромен, и преминаването през пункта отнемало час и половина, най-малко.

Освен гастарбайтери, от Гърция към Сърбия пътуват и голям брой сърби, съобщи още телевизията.

#Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници