Засилен е трафикът на "Капитан Петко Войвода" заради турски гастарбайтери

Засилен е трафикът на "Капитан Петко Войвода" заради турски гастарбайтери
A A+ A++ A

Трафикът на граничните пунктове с Гърция се осъществява нормално. По-натоварено е преминаването през граничния пункт „Капитан Петко Войвода", заяви за Агенция „Фокус" комисар Бойко Божков, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция" (РДГП) - Смолян.

„Причина за това са преминаващите от турска страна много гастарбайтери, част от тях преминават от Турция през Гърция, и влизат в страната ни именно през ГКПП „Капитан Петко Войвода", обясни комисар Божков. Единствено на този граничен пункт на гръцко-българската граница се забелязва преминаване на турски гастарбайтери в посока България. „Въпреки това, преминаването е нормално и няма сериозни затруднения", подчерта комисар Бойко Божков.

По принцип през почивните дни се забелязва засилване на трафика на границата ни с Гърция, като тази неделя до момента няма забавяния. „На граничен пункт „Кулата" движението се осъществява нормално и няма сериозни забавяния. Това е така, благодарение на засилени мерки от нашата страна, тъй като в събота и неделя работят повече трасета за преминаване", посочи още комисар Бойко Божков.

#гастарбайтери #Турция #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници