HTC обвинява дизайнери в кражба на търговски тайни

HTC обвинява дизайнери в кражба на търговски тайни
A A+ A++ A

В последно време новините около HTC не са малко, но не всички са добри за компанията. През последните дни стана известно, че няколко от дизайнерите на компанията са били арестувани в Тайван заради подозрения, че са се опитали да измамят HTC с изфабрикувани финансови разходи, а освен това са били хванати в кражба на търговски тайни преди да напуснат, за да основат собствена фирма в Тайван и Китай. Според информацията на Engadget са били разпитани 5 служителя, включително вицепрезидента по продуктовия дизайн, шефа на изследователския център и мениджър на дизайнерския екип.

Жалбата до съответните власти е била подадена лично от председателя на борда на директорите на HTC Шер Уанг, която по-късно научила, че тримата възнамерявали да създадат собствено студио за дизайн, насочено към китайския пазар и са планирали да напуснат HTC след като са получили бонусите си за полугодието в края на август. Междувременно компанията е хванала вицепрезидента по дизайн да изтегля тайно конфиденциални файлове, свързани с интерфейса Sense 6.0, които след това е споделил с външни хора по електронна поща.

В допълнение тримата са обвинени и, че са се опитали да поискат допълнителна финансова компенсация за дизайна на алуминиевия корпус на HTC One. Като са използвали външна дизайнерска фирма, между май и юли те получили неправомерно 334 000 долара, които си разделили.

http://www.engadget.com/2013/08/31/htc-designers-arrested/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници