Боби Михайлов се закани: Трябва да променяме историята в Италия

Боби Михайлов се закани: Трябва да променяме историята в Италия
Боби Михайлов замина с тима за Палермо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ще трябва да променяме историята и да вземем нещо в Италия", каза президентът на БФС Боби Михайлов, цитиран от БГНЕС.

Националният отбор по футбол на България замина сутринта за Палермо, където ще играе световна квалификация с Италия в петък.

Важното е момчетата да са здрави и да изпълнят указанията на треньора. Колкото повече точки вземем от двата мача, толкова по-добре. Това със съдийството си е български синдром. Италия е Италия. Ние отиваме там, за да се опитаме да вземем нещо. Ако не се получи, трябва да победим във всички останали мачове, за да излезем на един финал с Чехия на стадион "Васил Левски", каза Михайлов. Той помоли медиите да не бъдат прекалено емоционални към Лъвовете, нито при победа, нито при загуба.

"Момчетата се правят герои сами, а журналистите им помагат. Затова имам молба към медиите, нито много да ги вдигате, нито много да ги сваляте. Всички знаят колко е важно. В лагера всичко е нормално. Дано имаме и късмет", каза Михайлов, който продължи с кандидатурата на България за Евро 2020.

"Подадохме документите за домакинство. УЕФА потвърди, че кандидатурата ни е приета. Оттук нататък започваме работа с правителството. Едно такова домакинство, минава през строежа на нов национален стадион. Има много време до тогава. Първенството е 2020 година, а до 2018 година трябва да са построени стадионите".

#Боби Михайлов #БФС #България #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници