Външните камери на Sony предлагат повече възможности за по-взискателните фотографи с телефони

Външните камери на Sony предлагат повече възможности за по-взискателните фотографи с телефони
A A+ A++ A

Двете външни камери на Sony - QX10 и QX100, не бяха от най-дълго дискутираните продукти преди премиерата им, но със сигурност са едни от най-интересните, представени по време на IFA 2013. След като видяхме снимки, а и устройствата се появиха на сайта на Amazon, преди да бъдат официално представени, все пак е време да проверим как стоят нещата в действителност. Sony представи двете камери, които са част от серията QX Smart Lenses. Припомняме, че външните камери могат да се прикачат към всеки смартфон и да увеличат значително капацитета му за снимане. Връзката между смартфона и камерата се прави чрез Wi-Fi, а контролът на камерата също става от телефона.
QX100 на практика е RX100M2, което в голяма степен обяснява и цената от 499 щатски долара. Този модел е с 20МР резолюция и разполага с 1 сензор, оптика Carl Zeiss, използва BIONZ технология за обработка на изображенията.

QX10 e по-достъпният от двата модела с цена от 250 долара. Увеличението, което позволява QX10, е 10x, но пък сензорът му е по-малък - 1/2.3". Той също така е по-малко чувствителен към светлината, като позволява работа с до ISO 3200, докато при QX100 тази цифра е 6400.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници