Фандъкова: Не е ясно как може да се прекрати концесията със „Софийска вода“

Фандъкова: Не е ясно как може да се прекрати концесията със „Софийска вода“
Според кмета Фандъкова не може да приемем да се проведе местен референдум за прекратяване на концесията на „Софийска вода”, без в самия въпрос да е посочено кога и как ще бъде прекратена тази концесия. Снимка: blog.sofia.bg
A A+ A++ A

„Не можем да приемем да се проведе местен референдум за прекратяване на концесията на „Софийска вода“, без в самия въпрос да е посочено, кога и как ще бъде прекратена тази концесия“, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на извънредно заседание на общинския съвет, предаде агенция „Фокус“.

Предложението за провеждане на местно допитване, на което столичани сами да заявят дали искат да бъде прекратен концесионният договор на дружеството, е единствена точка в извънредното и първо за есенната сесия заседание на Столичния общински съвет (СОС).

По думите на кмета важно е да се помисли и да се спре на това, какъв трябва да бъде точно зададеният въпрос и каква да бъде темата на едно такова обществено допитване. „Не искаме и не си представяме, че ще се прекрати договорът веднага.

Няма как да приемем такъв въпрос, който не посочва кога и как ще се прекрати тази концесия“, отбеляза Фандъкова и заяви, че това би довело до сериозни последици.

„Столичният общински съвет като страна по договора с водното дружество не просто има право, но е задължен да вземе именно той позиция по отношение на развалянето на договора със „Софийска вода“, коментира още кметът на София.

#Йорданка Фандъкова #Софийска вода #последици #договор #сесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници