Обама: Употребата на химическо оръжие застрашава целия регион, не трябва да остава бе реакция

Обама: Употребата на химическо оръжие застрашава целия регион, не трябва да остава бе реакция
„Аз ще продължа да обсъждам този въпрос със световните лидери, с конгресмените. И възнамерявам да се обърна към американците от Белия дом във вторник”, каза той след края на срещата на Г20 в Санкт Петербург. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Употребата на химическо оръжие в Сирия застрашава целия регион и не трябва да остава без да се реагира, заяви президентът на САЩ Барак Обама, съобщава РИА Новости.

Ние обсъдихме и голямата заплаха за нашата обща сигурност – употребата на химическо оръжие от сирийски режим. Наглото използване от режима на Асад на химическо оръжие е не само сирийска трагедия”, посочи Обама на пресконференция в Санкт Петербург.

Това е заплаха за глобалния мир и сигурност. Ескалацията на употребата на химически оръжие застрашава съседите на Сирия - Турция, Йордания, Ливан, Ирак, Израел. Тя заплашва с по-нататъшно дестабилизиране на Близкия изток и увеличава шансовете това оръжие да попадне в ръцете на терористични групи”, добави той, предава „Фокус“.

Обама съобщи, че възнамерява да направи обръщение към нацията по темата Сирия на 10 септември, предаде РИА Новости.

Аз ще продължа да обсъждам този въпрос със световните лидери, с конгресмените. И възнамерявам да се обърна към американците от Белия дом във вторник”, каза той след края на срещата на Г20 в Санкт Петербург.

#Барак Обама #Сирия #химически оръжия #Башар Асад #Г-20 #Санкт Петербург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници