Николай Цонев: Свалянето на Башар Асад е изходът от кризата в Сирия

Николай Цонев: Свалянето на Башар Асад е изходът от кризата в Сирия
„Позицията на българското правителство по отношение на конфликта в Сирия е половинчата – управляващите ни се лутат и не знаят на чия страна да застанат“, каза още Цонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единственият изход от конфликта в Сирия е свалянето на режима на сирийския президент Башар Асад и България трябва да подкрепя именно това, смята бившият министър на отбраната и председател на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев, предава „Фокус“.

„Нещата са толкова ясни, толкова логични, че и студент по дипломация може да каже как трябва да се действа. Първо, трябва да се даде отговор за въпроса какви са опасностите за България. А опасността за страната ни е бежанската вълна, която ни очаква. Тя трябва да бъде спряна или неутрализирана, а това може да стане чрез спиране и премахване на режима на Башар Асад в Сирия“, коментира Цонев.

Той подчерта, че не смята, че страната ни трябва да се включва във военни действия. По думите му, ако се стигне до чуждестранна военна интервенция в близкоизточната страна, България, като страна – член на НАТО, ще има възможност да се включи в бойните действия по всякакви начини, но няма смисъл да го прави.

Според председателя на партия „Нова алтернатива“ е необходимо президентът Росен Плевнелиев да свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, на което лидерите на парламентарните партии да се обединят около единна позиция по проблема.

„Позицията на българското правителство по отношение на конфликта в Сирия е половинчата – управляващите ни се лутат и не знаят на чия страна да застанат“, каза още Цонев.

#Николай Цонев #Сирия #България #НАТО #Башар Асад #военна операция #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници