Депутати ще събират пари за сирийските бежанци

Депутати ще събират пари за сирийските бежанци
Смиляна Нитова има намерение да обедини колегите си около идеята да последват примера й с лични дарения за бежанците.
A A+ A++ A

Депутатът от Хасково Смиляна Нитова започва акция в парламента за събиране на дарения в помощ на сирийските бежанци у нас. Трогната от съдбата на 23-годишната сирийка Халя Мустафа, която по спешност преди седмица роди третото си дете в хасковската болница, народната представителка от БСП занесе лично дарение в АГ отделението. Тя предаде при изписването на майката в понеделник най-необходимите неща за новороденото и другите й две деца, придружена от известния хасковски уролог сириеца д-р Али Ел Кадри, предаде „Стандарт нюз“.

Смиляна Нитова има намерение да обедини колегите си около идеята да последват примера й с лични дарения за бежанците. Тя все още не е решила дали ще направи призива за акцията от парламентарната трибуна, или ще опита да приобщи колегите си в кулоарите на Народното събрание.

Бежанката Халя бе изписана в добро състояние. Бебенцето й обаче Аднан, което се роди с тегло 2 кг в 8-ия месец, остава в микропедиатрията на Хасковското АГ отделение. Бебето е в стабилно състояние, но все още лекарите се въздържат с оптимистичните прогнози за здравословното му състояние. Медиците не се наемат да кажат и на 100% дали сегашното състояние на сирийчето ще има сериозни последствия за развитието му.

#Хасково #Смиляна Нитова #депутати #бежанци #Народно събрание #дарение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници